• Nederlands

Crisismanagement

Heeft jouw bedrijf al eens een recall van uw product gehad? Bijvoorbeeld omdat meerdere consumenten onwel zijn geworden. Dan hoeven wij jou niet te vertellen dat dit grote gevolgen kan hebben. Denk bijvoorbeeld aan een grote ophef over het bedrijf via social media met reputatieschade als gevolg. Goed crisismanagement met bijbehorende adequate reactie is cruciaal. Hiermee kun je schade beperken of zelfs voorkomen.

Wat is crisismanagement?

Crisismanagement is de systematische werkwijze om crises te beheersen en de schadelijke gevolgen te beperken. Crises hebben de volgende vier kenmerken:

  • Ernstige bedreiging van de continuïteit van de organisatie
  • Hoge mate van onzekerheid
  • Korte beslistijden
  • Onvoorspelbaarheid en onvoorstelbaarheid

Gelukkig heb je niet dagelijks met crises te maken, maar een goede voorbereiding is essentieel om als bedrijf overeind te blijven indien er sprake is van een crisis.

Bedrijfscontinuïteitsplan

Zo’n goede voorbereiding komt samen in het bedrijfscontinuïteitsplan. Van tevoren nadenken over wie en wat je nodig hebt zorgt er namelijk voor dat je tijdens een crisis snel kunt schakelen. Wat ook betekent dat je jouw normale bedrijfsvoering weer snel kunt oppakken. Het hebben van een bedrijfscontinuïteitsplan maakt dan dat je in of out of business bent. Een bedrijfscontinuïteitsplan beschrijft wat er moet gebeuren om het bedrijf na de calamiteit zo snel mogelijk weer operationeel te krijgen. Wij helpen pragmatisch plannen te vormen en helpen ook met het organiseren van een begrijpelijke structuur van jouw crisisorganisatie.

Meer over het bedrijfscontinuïteitsplan

Crisismanagementteam

Wij adviseren ook bij het samenstellen van het crisismanagementteam. Middels een gecombineerde analyse van competenties en gedrags- en communicatiestijlen komen wij samen met jou tot een optimale teamsamenstelling. Ook kun je altijd leunen op ons Rapid Respons Team. Dit team is 24/7 bereikbaar en ondersteunt op alle denkbare gebieden.

Meer over het Rapid Respons Team

Neem contact met ons op

We zorgen er, samen met jou, voor dat de organisatie optimaal is voorbereid op een crisis. Zo bieden we ook verschillende trainingen en oefeningen aan op het gebied van crisismanagement. Ook wanneer je daadwerkelijk wordt geconfronteerd met een crisis staan onze experts klaar om op alle fronten te ondersteunen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

© 2020 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
FoodTrust gaat verder als Normec Foodtrust

FoodTrust heet vanaf 1 september Normec Foodtrust. Met de naamswijziging is nog duidelijker dat wij onderdeel zijn van Normec Foodcare. Hierdoor treedt Normec Foodcare als één krachtig merk naar buiten toe.

Als expert op het gebied van Food defense (TACCP), voedselfraude (VACCP) en crisismanagement ondersteunen wij bedrijven om een transparante voedselketen te bevorderen.

 

Sluiten