• Nederlands

TACCP-analyse

Voedselfraude wordt gemotiveerd door economisch gewin. De motivatie bij Food defense is juist om moedwillig kwaad te doen. Een voorbeeld van Food defense uitingen bij de catering van een luchtvaartmaatschappij is het toevoegen van naalden in broodjes. Met een gedegen TACCP inventarisatie worden eventuele risicogebieden in het bedrijf vastgesteld.

Ontstaan in de Verenigde Staten

Threat Analysis Critical Control Points (TACCP) en Food defense zijn ontstaan in de Verenigde Staten. Na de aanslagen in 2001 zijn door de ‘Food and Drug Authority’ eisen opgesteld voor Food defense. De Europese markt heeft hier op ingespeeld. Dat heeft geresulteerd in de vermelding van Food defense in diverse kwaliteitsstandaarden, zoals BRC, IFS en ISO 22000.

Eigen productiefaciliteit

Food defense richt zich specifiek op de beveiliging van de eigen productiefaciliteit. Met een Threat Analysis (TACCP) kun je situaties waarin moedwillig iets aan producten worden gedaan, voorkomen. Naar aanleiding van een TACCP inventarisatie kun je verschillende maatregelen nemen, bijvoorbeeld de beveiliging van het pand versterken en strenge regels voor het meenemen van persoonlijke eigendommen in productieomgevingen.

Momenteel zijn in verschillende kwaliteitsstandaarden eisen opgenomen ten aanzien van het uitvoeren van een gedegen Threat Analysis (TACCP). Bij een TACCP inventarisatie beoordeelt men waar mogelijk risico’s aanwezig zijn op de productiefaciliteit. De gedefinieerde risico’s dienen vervolgens opgenomen te worden in een Food defense plan.

Bedrijfscontinuïteitsplan opstellen

Heb je een TACCP inventarisatie uitgevoerd en een Food defense plan geïmplementeerd en kom je toch nog in een situatie terecht waar je het slachtoffer bent van Food defense? Dan is het belangrijk dat het bedrijf gecontinueerd kan worden. Ook hierop kun je jezelf voorbereiden. Bijvoorbeeld door preventief een bedrijfscontinuïteitsplan op te stellen.

Contact opnemen

Onze ervaren projectmanagers kunnen een Threat Analysis (TACCP) uitvoeren en een Food defense plan opzetten. Indien je meer informatie wilt over onze TACCP inventarisatie, dan bespreken wij graag vrijblijvend de mogelijkheden. Neem contact met ons op.

klokkenluidersregeling boxarrow-up

Meer informatie?

Heb je vragen? Stel ze gerust. Wij helpen je graag. Bekijk ook een van onze andere diensten.

Contact Alle diensten
© 2020 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
FoodTrust gaat verder als Normec Foodtrust

FoodTrust heet vanaf 1 september Normec Foodtrust. Met de naamswijziging is nog duidelijker dat wij onderdeel zijn van Normec Foodcare. Hierdoor treedt Normec Foodcare als één krachtig merk naar buiten toe.

Als expert op het gebied van Food defense (TACCP), voedselfraude (VACCP) en crisismanagement ondersteunen wij bedrijven om een transparante voedselketen te bevorderen.

 

Sluiten