• nl

Risico-inventarisatie

Om te beoordelen waar je in jouw organisatie risico loopt op opzettelijke besmetting of vervalsing in de vorm van Food defense (TACCP) of voedselfraude (VACCP) is het belangrijk om een risico-inventarisatie te maken.

food risico analyse

TACCP

Bij de Threat analyse zal de projectmanager door jouw bedrijf lopen met de ogen van een kwaadwillende medewerker, bezoeker of dienstenleverancier om eventuele risicogebieden vast te stellen. Het terrein en de toegangswegen, bestaande veiligheidsmaatregelen en het productieproces worden onder andere beoordeeld. Er wordt gekeken naar wat voor kwaad iemand kan doen, wáár in het proces zijn er mogelijkheden om kwaad te doen en wat is de slagingskans? Ook wordt door middel van interviews het kennisniveau op het gebied van beveiliging van jouw medewerkers getoetst.

Meer over TACCP

VACCP

Bij de Vulnerability analyse zal de projectmanager aan de hand van de totale productketen (van boer tot bord) een beoordeling uitvoeren. Op basis van de beoordeling hoe vaak iets mogelijk voor kan komen en de waarschijnlijkheid van ontdekken wordt het risico bepaald. Factoren welke opgenomen worden in de analyse betreffen onder andere historische data, economische factoren, herkomst/oorsprong, complexiteit van de keten, etc.

Meer over VACCP

Ondersteuning nodig?

Wij ondersteunen je bij een TACCP of VACCP inventarisatie. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

over normec foodtrust boxarrow-up

Meer informatie?

Heb je vragen? Stel ze gerust. Wij helpen je graag. Bekijk ook een van onze andere diensten.

Neem contact op Bekijk alle diensten
© 2019 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
FoodTrust gaat verder als Normec Foodtrust

FoodTrust heet vanaf 1 september Normec Foodtrust. Met de naamswijziging is nog duidelijker dat wij onderdeel zijn van Normec Foodcare. Hierdoor treedt Normec Foodcare als één krachtig merk naar buiten toe.

Als expert op het gebied van Food defense (TACCP), voedselfraude (VACCP) en crisismanagement ondersteunen wij bedrijven om een transparante voedselketen te bevorderen.

 

Sluiten