• Nederlands

Over Normec Foodtrust

De afgelopen jaren zijn er meerdere schandalen geweest op het gebied van voedselfraude. Een van de bekendste is het paardenvleesschandaal. Bij dit schandaal werd er opzettelijk paardenvlees gemengd met rundvlees met als doel hier economisch gewin uit te halen. Dit schandaal was het zoveelste op rij met betrekking tot het frauderen met voedingsmiddelen en onder andere dit schandaal is de aanleiding geweest tot nog meer aandacht voor productintegriteit binnen de levensmiddelenindustrie.

Deze schandalen, zoals het paardenvleesschandaal, zijn aanleiding geweest voor diverse kwaliteitsstandaarden, zoals BRC Global Standard for Food Safety, en retail organisaties om normeisen op het gebied van Food defense (TACCP), voedselfraude (VACCP) en crisismanagement op te nemen in hun standaard. Het doel van deze normeisen is om door middel van risicomanagement de kans op het herhalen van zulk soort schandalen te verkleinen en uiteindelijk de consument nog meer te beschermen.

De consument is als eindgebruiker namelijk veelal de grootst gedupeerde in dit soort schandalen. De veiligheid en betrouwbaarheid van onze voeding behoort daarom niet ter discussie te staan. Foodtrust wil als onafhankelijke expert op het gebied van Food defense (TACCP)voedselfraude (VACCP) en crisismanagement bedrijven hierin stimuleren en ondersteunen. Middels onze risicomanagement gerichte aanpak willen we ervoor zorg dragen dat bedrijven preventief maatregelen nemen om een transparante voedselketen te bevorderen.

Missie

Normec Foodtrust wil als een onafhankelijke expert bedrijven stimuleren en ondersteunen om op basis van risicomanagement risico’s met betrekking tot opzettelijke misleiding, fraude en/of voedselveiligheidsrisico’s in food in kaart te brengen en tegen te gaan. Dit doen we door middel van een gedegen stappenplan, waarbij onafhankelijke experts een grondige, bedrijfsspecifieke analyse opstellen.

Visie

De veiligheid en betrouwbaarheid van onze voeding behoort niet ter discussie te staan. Normec Foodtrust wil bedrijven stimuleren en ondersteunen om alles te doen wat mogelijk is om de risico’s in food te voorkomen en een transparante voedselketen te bevorderen.

over normec foodtrust boxarrow-up

Meer informatie

Benieuwd wat onze Adviseurs voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact op via het formulier.

Neem contact met ons op Bekijk onze diensten
© 2020 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
FoodTrust gaat verder als Normec Foodtrust

FoodTrust heet vanaf 1 september Normec Foodtrust. Met de naamswijziging is nog duidelijker dat wij onderdeel zijn van Normec Foodcare. Hierdoor treedt Normec Foodcare als één krachtig merk naar buiten toe.

Als expert op het gebied van Food defense (TACCP), voedselfraude (VACCP) en crisismanagement ondersteunen wij bedrijven om een transparante voedselketen te bevorderen.

 

Sluiten